“Te le do io le Bollicine”, 16 July, Nabilah, Bacoli (Na)

 AIS Napoli presents the 10th edition of the party of the summer season - Te le do io le Bollicine.  A vast array of spumante, friends, music, fun and food to help AIS salute a sparkling summer!  Here's what you can expect on Monday evening at Nabilah! 

A star studded dinner featuring some of Campania's hottest chefs - Lino Scarallo, Pasquale Palamaro, Marianna Vital, Domenico Iavarone and Luciano Villani.

Dozens and dozens of food stands including Oyster Experience a cura di Vincenzo Supino, Old Friends, Tarallificio Tonino, Malafronte Panificio, Olio Guglielmi, ONAF Napoli con i formaggi della famiglia BUSTI e i salumi LEVONI , Carmasciando, Tempio dei formaggi, Kuma 65, La Locanda del Testardo, La Fescina, Liv Bistrot, Mamma Elena, Le Lune Bistrot, Il Falangone, Maria Rosaria canò, Masseria Guida, Masseria Alaia, Locanda Rei, Mosè a Ridosso, La Playa.

An area for street food - Chamade, Macelleria Hamburgheria Da Gigione, Da Pasqualino, Happy Hours, Caseari Cautero, Casa de Rinaldi, Olio e pomodoro.

Dessert! - Sweet Emotions, Pasticceria Lisita, Kiwi SunGold Zespri

And of course, wine!

Metodo Classico:
Rosè Brut S-ciopét – Pelaverga – Castello di Verduno
Bianco Dosaggio Zero – Erbaluce, Timorasso, Cortese, Moscato – Erpacrife
Groppello Brut Nature Paxtibi Bianco dal Nero – Zuliani
Blanc de Sers Brut Nature – Vernaza, Valderbara, Nosiola – Casata Monfort
Vernaza Belle – Pravis
Raboso Rosato Brut Redentor – Tessère
Pignoletto Millesimato 1877 – Lodi Corazza
Lambrusco di Modena – Paltrinieri
Pas Dosé Dalnero – Montepulciano, Sangiovese – Strologo
Vinudilice – Alicante Grecanico, Minnella – I Vigneri
Nerello Mascalese Rosé Extra Brut – Murgo
Metodo Martinotti:
Timorasso Terre di Libarna Colli Tortonesi Brut - Poggio
Prosecco Superiore Brut Conegliano Matiù – L’Antica Quercia
Ribolla Gialla Brut – Komjanc
Metodo Familiare:
Schiava Belle Frizzante Sui Lieviti – Francesco Poli
Silvo Frizzante Sui Lieviti – Varietà resistenti – Villa Persani
Naturalmente Frizzante Sui Lieviti – Glera – Casa Belfi
Roncaie Frizzante Sui Lieviti – Garganega – Menti
Boschera Colli Trevigiani Frizzante Sui Lieviti – Zanon Eros
Z Frizzante Sui Lieviti – Vermentino – Quartomoro

Bellavista, Foss Marai, Fontanafredda

Cantine Carputo, Franciacorta Turra, Ca' del Bosco, Tenuta Cavalier Pepe, Cantine del Mare, Cantine Astroni, Contratto, Ferghettina, Montelvini, Feudi di San Gregorio, Fontanavecchia, Piatti, Sella&Mosca, Vino&Design, Cava Segura Viudas, Braida, Dogliotti, Cantine Iovine 1890, Capri Moonlight, Balter Trento DOC, Domaine D' A - Blanquette

AI Napoli will also hand out diplomas to the new sommeliers. I can remember my night a few years back.




It all kicks off at 7:30 pm, right before that amazing Nabilah sunset!
Tickets info - 
€ 35 at the box office
€ 30 in presale
€ 25 in advance for AIS members

Glass available with a deposit of € 5


Comments

Popular posts from this blog

Welcome to My Home - Lunch at Antica Osteria Nonna Rosa with Chef Peppe Guida

La Scarpetta, Pepe in Grani, Caiazzo (Ce)

The Trailer for Episode 1 of "In the Kitchen Campania" is Out Featuring Chef Luigi Coppola of Casa Coloni, Paestum (Sa)