Tra Terra e Mare, Chef Marco Laudato, Ristorante Amare (Sa)
One of Chef Marco Laudato’s daily
duties is to head out to his favorite pescheria and check out what’s new. He then heads back to Ristorante Amare’s kitchen where he creates mouthwatering, eye-catching
dishes. Dishes like this one, which express his love of melding products tra
terra e mare/ between land and sea.
Il pesce è un merluzzo dell'Alaska. Lo chiamano carbonaro
nero per la sua pelle nera e vive a 200 metri di pronfondità. Questo pesce ha una carne bianca e tenera. In questo caso lo abbiamo
prima cotto a bassa temperatura e poi glassato man mano in padella con una
riduzione di soia, birra e zenzero così dà conferirgli più sapidità e una
leggera affumicatura. Abbiamo abbinato a
diverse consistenze di zucca napoletana. Mi
piace fondere grandi prodotti dal mare con verdure e vegetali del nostro
territorio così da impreziosire entrambe.
Chef Marco Laudato
This fish dish is an Alaskan cod also
known as black carbonaro for its black skin. It lives 200 meters under the sea
and characterized by having white and tender meat. We first cooked it at a low temperature and
then glazed it in a pan with a soy, beer and ginger reduction to amplify its
flavor and give it a lightly smoked taste. We then
paired it with different textures of Neapolitan pumpkin. I like to mix great products from the sea with vegetables from our
territory so as to enrich both.
So here we have it…
Laudato’s Black cod with Caramote Prawns, Pumpkin, and Escarole.
Tra Terra e Mare...
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