Monday, February 27, 2017

Tra Terra e Mare, Chef Marco Laudato, Ristorante Amare (Sa)


One of Chef Marco Laudato’s daily duties is to head out to his favorite pescheria and check out what’s new.  He then heads back to Ristorante Amare’s  kitchen where he creates mouthwatering, eye-catching dishes. Dishes like this one, which express his love of melding products tra terra e mare/ between land and sea.


Il pesce è un merluzzo dell'Alaska. Lo chiamano carbonaro nero per la sua pelle nera e vive a 200 metri di pronfondità. Questo pesce ha una carne bianca e tenera. In questo caso lo abbiamo prima cotto a bassa temperatura e poi glassato man mano in padella con una riduzione di soia, birra e zenzero così dà conferirgli più sapidità e una leggera affumicatura.  Abbiamo abbinato a diverse consistenze di zucca napoletana. Mi piace fondere grandi prodotti dal mare con verdure e vegetali del nostro territorio così da impreziosire entrambe.

Chef Marco Laudato


This fish dish is an Alaskan cod also known as black carbonaro for its black skin. It lives 200 meters under the sea and characterized by having white and tender meat.  We first cooked it at a low temperature and then glazed it in a pan with a soy, beer and ginger reduction to amplify its flavor and give it a lightly smoked taste.  We then paired it with different textures of Neapolitan pumpkin. I like to mix great products from the sea with vegetables from our territory so as to enrich both.

                                                                                                                 



So here we have it…


Laudato’s Black cod with Caramote Prawns, Pumpkin, and Escarole.

Tra Terra e Mare...

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