Saturday, December 18, 2010
New Year's Day Lunch...Le Tre Arcate...Piano di Sorrento (Sa)
By popular demand, Le Tre Arcate in Piano di Sorrento has organized a lunch rich in tradition for Capodanno prepared exclusively by chef Salvatore Accietto. You can choose from his specialties such as:
Antipasti
Il Piatto dei Fumè (Seafood)
Salmone con Burro, Tonno con Burro Salato, Spada con Ricotta al Limone
Il Piatto degli Insaccati: (Salamis)
Salame Nostrano, Pancetta, Lardo di Colonnata, Soppressata di Gioi (Presidio Slow Food), Capicollo di Martina Franca (Presiio Slow Food) e Crostini Caldi
Il Piatto dei Formaggi: (Cheeses)
Treccia Sorrentina, Ricotta Essiccata alle Erbette, Caciocavallo Sorrentino, Provolone del Monaco e Caciocavallo Podolico – Miele e Confetture
Il Piatto Caldo:(Warm dishes)
Sformatino di Patate e Broccoli con Lamelle di Tartufo Nero
Il Fritto della Tradizione:(Fried treats)
Panzarotto, Arancino, Mozzarellina, Frittatina, Fiore Ripieno, Scagnozzo, Pizzella di Cavolfiore
Primi:(First Courses)
Tortelloni in Brodo di Carne
Le Candele Spezzate al Ragù con Grattuggia di Caciotta Secca Sorrentina
Raviolini al Gorgonzola in Salsa di Noci
Risotto Zucca ed Astice
Spaghetti di Gragnano del Pastificio dei Campi con Colatura di Alici (Presidio Slow Food )e Pomodorini el Piennolo (Presiio Slow Food)
Secondi (Second Courses)
Cappone Ripieno con Patate al Forno a Legna
Lombata di Agnello con Polenta Gialla e Scalogno Ridotto al Balsamico
Cotechino Nostrano e Lenticchie
Baccalà Fritto con Insalata di Rinforzo
Filetto di Dentice Sfumato alla Grappa di Moscato e Polvere di Mandarino
Insalata di Rinforzo
Scarole Saltate con Olive di Gaeta e Capperi di Salina (Presidio Slow Food)
Dessert
Struffoli
Pastiera
Cassata
Babà
Dolci alla Carta
Reservations are highly recommended
For more information or to reserve, contact
Ristorante Le Tre Arcate
Piazza Cota, 9/10
80063 Piano di Sorrento (Na)
Tel 0815321849
letrearcate@virgilio.it
http://www.letrearcate.net/
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Vesuvius to Host the 2025 Edition of “Campania Stories”, May 18–21, 2025 – Vesuvius (Naples)
Vesuvius, a unique land rich in myth and history, will host the 2025 edition of Campania Stories from May 18 to 21. This event presents new...

-
I've lost count as to how many times I have seen Chef Peppe Guida since we met for the first time last April . On every occasion, f...
-
The dates are set for 3 days of wine tasting at Naples Castel Dell'Ovo. The 6th edition of this amazing wine fair is an unique opportu...
-
I first met Chef Andrea Aprea 4 years ago and have been following his career from a distance ever since. Chef Andrea Aprea of the 2 Mich...
No comments:
Post a Comment