And The Winner Is!!!!
Our In the Kitchen Contest was a great success! After reading entries from Italy and the
United States, the chefs and I have decided on a winner. Congratulations to Andrea from San Potito
Ultra in the Avellino Province of Campania.
Here’s what Andrea had to say:
Salve, Per me il piatto
della memoria della mia infanzia è il soffritto di maiale. Essendo irpino di
nascita, è sempre stata una tradizione della mia famiglia allevare il maiale.
Una cura nell'allevamento dell'animale molto curata , anche perché la qualità
della carne dello stesso è molto influenzata dalla sua alimentazione. Nei mesi
invernali la famiglia tutta si riuniva per l'evento della macellazione. Il
piatto prelibato era proprio il soffritto, costituito dal quinto quarto del
maiale, parte che non viene sempre utilizzata nella cucina odierna. Bene,
quella prelibatezza attirava tutti, dai ragazzi agli adulti , e soprattutto era
un punto di unione dove la famiglia si raccoglieva per celebrare una delle
famose tradizioni irpine.
Hello, For me the dish of my childhood memory is pork
soffritto. Being Irpinian by birth, it has always been a family tradition to
breed pig. The care and attention to the
animal’s diet is closely connected to the quality of the pork . In the winter months
the family would meet to slaughter the animals. One of the delicious dishes produced was pork soffritto consisting of the
fifth quarter of the pork, the part that is not always used in today's cuisine.
Well, that delicacy attracted everyone, from kids to adults, and above all was a point of union
where the family gathered to celebrate one of the most famous Irpinian traditions.
Andrea has won a lunch or dinner in three top Italian
restaurants run by three Michelin Starred chefs. Palazzo
Petrucci in Naples, Il Pievano Ristorante in Gaiole in Chianti, and Jose’
Restaurant in Torre del Greco!
Comments
Post a Comment