Tuesday, May 9, 2017

And The Winner Is!!!!


Our In the Kitchen Contest was a great success!  After reading entries from Italy and the United States, the chefs and I have decided on a winner.  Congratulations to Andrea from San Potito Ultra in the Avellino Province of Campania.

Here’s what Andrea had to say:

 Salve, Per me il piatto della memoria della mia infanzia è il soffritto di maiale. Essendo irpino di nascita, è sempre stata una tradizione della mia famiglia allevare il maiale. Una cura nell'allevamento dell'animale molto curata , anche perché la qualità della carne dello stesso è molto influenzata dalla sua alimentazione. Nei mesi invernali la famiglia tutta si riuniva per l'evento della macellazione. Il piatto prelibato era proprio il soffritto, costituito dal quinto quarto del maiale, parte che non viene sempre utilizzata nella cucina odierna. Bene, quella prelibatezza attirava tutti, dai ragazzi agli adulti , e soprattutto era un punto di unione dove la famiglia si raccoglieva per celebrare una delle famose tradizioni irpine.

Hello, For me the dish of my childhood memory is pork soffritto. Being Irpinian by birth, it has always been a family tradition to breed pig.  The care and attention to the animal’s diet is closely connected to the quality of the pork . In the winter months the family would meet to slaughter the animals. One of the  delicious dishes produced  was pork soffritto consisting of the fifth quarter of the pork, the part that is not always used in today's cuisine. Well, that delicacy attracted everyone, from kids  to adults, and above all was a point of union where the family gathered to celebrate one of the most famous Irpinian traditions.

Andrea has won a lunch or dinner in three top Italian restaurants run by three Michelin Starred chefs.  Palazzo Petrucci in Naples, Il Pievano Ristorante in Gaiole in Chianti, and Jose’ Restaurant in Torre del Greco!




No comments:

Post a Comment